Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen KPSS Önlisans düzeyi için duyuru yapılmış ve başvurular alınmıştı. ÖSYM tarafından uygulanacak sınav hakkında gerçekleştirilen duyuruda adayların belirtilen başvuru tarihleri içerisinde başvurularını yapmaları istenmiş ve bu başvurularda dikkat edilmesi gerekenler de aktarılmıştı. ÖSYM duyurusunda adayların 28 Ağustos 2018 ve 12 Eylül 2018 tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirmelerini istemişti.

Başvurular alındı, süreç başladı

ÖSYM' nin duyurusunu bekleyen milyonlarca kişi, nihayet duyurunun yayımlanmasının ardından başvurularını gerçekleştirdi ve adaylar sınav giriş belgelerinin (sınav giriş yerleri) açıklanma sürecine girdiler. ÖSYM ilgili başvuruları gerçekleşen adayların başvurularını gerçekleştirdi ve sınav giriş belgelerini kamuoyuna aktaracak.

Daha önce yapılan duyurularda ve yayımlanan kılavuzda sonuçların açıklanma tarihi olarak 29 Kasım 2018 tarihi işaret edilmişti. Milyonlarca aday için geri sayım başlamış durumda. Sınav başvuruları sağlanan adaylar belirtilen sınav giriş belgelerinin açıklanmasıyla beraber, son derece önemli olan 2019 memur alımları için gerekli olan KPSS puanını almak üzere sınava girecekler. Konuya ilişkin sınav giriş belgelerinin de 2-3 günlük bir sürecin ardından açıklanmasını beklemekteyiz.

Sınav giriş belgeleri açıklandığı anda bildirim alın

ÖSYM tarafından yayımlanacak sınav giriş belgelerinden ilk siz haberdar olmak isterseniz ücretsiz olarak mobil uygulamalarımızı indirebilir, anlık olarak bildirim alabilirsiniz.

iOS için TIKLAYINIZ

Android için TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim