Kamuya yapılan memur alımlarında milyonlarca aday için oldukça önemli bir nokta KPSS puanı şüphesiz. Öyle ki bu puanlar kurumlar tarafından adaylarda aranan şartların başında geliyor. Kamuya yapılan memur alımlarına başvuruda bulunmak isteyen adaylarda aranacak temel şart, en az baraj puanı kadar KPSS puanı almış olmasıdır. Yayımlanan tüm ilanlarda baraj puanlar belirtilir ve adaylar bu baraj puanın üzerindelerse başvuru yapma hakkına sahip olurlar. Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde de 2018 KPSS Önlisans sınavı gerçekleştirildi ve adaylar en yüksek KPSS puanını almak için 130 dakikalık süre boyunca çaba sarfettiler. Kimi aday için son derece kolay, kimi aday içinse zorlu geçen Önlisans KPSS 2018 için sınav soru ve cevapları henüz yayımlanmadı. Sınav soru ve cevaplarının yayımlanacağı tarihi öğrenmek için TIKLAYINIZ.

Kamuya yapılan memur alımları ve önlisans kadroları

Kamu kurumlarına tüm eğitim düzeyleri üzerinden belirli kadro sayılarında memur alımları yapılır. Bu memur alımları, KPSS tercihlerinin olduğu genel periyotta da yapılabilir, kurum tarafından yayımlanacak ek ve ayrı olarak tabir edilebilecek alımlarla da sağlanabilir. Öyle ki Önlisans düzeyinde de çok sayıda memur alımları yapılmakta, bu alımlar kamuoyuna duyurulmaktadır. Bizlerde isinolsa.com olarak daima bu alımları sizlere ulaştırmaya çalışıyoruz. Sitemize gelen yorumlar ve mailler üzerinden, bazı adaylarımızın KPSS Önlisans puanlarıyla başvuru yapabilecekleri kadroları ve bunların nasıl öğrenileceği yönünde bir bilgilendirmeye ihtiyacı olduğunu gördük. Bu bağlamda aşağıya tercih edilebilecek bazı kadroları ekliyor olacağız. İşte o kadrolardan bazıları:

TEKNİKER

MUHASEBECİ

SEKRETER

BİLGİSAYAR İŞLETMENİ

VERİ HAZIRLAMA VE KONTROL İŞLETMENİ

MEMUR

İCRA MEMURU

AŞÇI

KORUMA VE GÜVENLİK GÖREVLİSİ

TEKNİK RESSAM

ŞOFÖR

VETERİNER SAĞLIK TEKNİKERİ

ZABIT KATİBİ

HEMŞİRE

SANTRAL MEMURU

VEZNEDAR

ZABITA MEMURU

İTFAİYE ERİ

KURAN KURSU ÖĞRETİCİSİ daha fazla kadroya ulaşmak için ÖSYM resmi web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Düşük KPSS puanıyla memur alımı

Önlisans KPSS puanı düşük olan adaylar için yapılan memur alımları, KPSS tercihlerinde dikkat edilmesi gerekenler ve yardımlaşma için Facebook grubumuza katılmayı unutmayınız.

Facebook grubumuz: TIKLAYINIZ

iOS uygulamamız: TIKLAYINIZ

Android uygulamamız: TIKLAYINIZ