Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından düzenlenen 2018 Yılı Ön Lisans Kamu Personeli Seçme Sınavı bugün ( 04 Kasım 2018 ) yapıldı ve adaylar sınava 10.15 te başladı ve adaylara verilen 130 dk lik süre bitti. Soruların bir çoğunu başarı ile tamamlayan adaylar için bazı sorularda isyan ettirdi. 

SINAVI DEĞERLENDİRİYORUZ!

Sınava katılan adaylar ile birlikte sınav sonrasında bazı soruları ve cevapları değerlendiriyoruz. İşin Olsa ekibi olarak hazırladığımız sosyal medya hesabımızda sizlerden gelecek talepler ve sorular doğrultusunda diğer adaylar ile cevapları değerlendireceğiz.

SINAV KOLAY MIYDI ZOR MUYDU?

2018 Ön Lisans KPSS Sınavına katılan adaylardan sınavın kolay mı zorlu olduğu hakkında görüşleri alıyoruz. Peki sizce Sınav zor muydu? Kolay mıydı? Sosyal Medya hesabımız üzerinden sorularınızı ve cevaplarınızı bizimle paylaşabilirsiniz.

ZORLANDIĞINIZ SORULAR:

İşin Olsa ekibi olarak soruları sizler le beraber değerlendiriyoruz. Genel Kültür testinde ve Genel Yetenek testinde hangi sorularda zorlandınız ve sizce ÖSYM ‘nin getirdiği 15 dakka kuralı uygunudur?  Gibi sorularını ve sorunlarınızı bizimle paylaşabilirsiniz.

2018 ÖN LİSANS KPSS SINAVI SONA ERDİ!

Başvuruları 28 Ağustos 2018 tarihi ile 12 Eylül 2018 tarihleri arasında alınan 2018 yılı Ön Lisans Kamu Personeli Seçme Sınavı sona erdi! Bugün ( 04 Kasım 2018 ) gerçekleştirilen KPSS sınavı 10:15 te başlayıp 12:30 da sona erecek. Sınava başlayan adaylara 100 dk dışarı çıkma yasağı verildi. 

ELİMİZE GEÇEN BAZI SORULAR!

1- 1996 yılında hayatını kaybeden sanat güneşi lakaplı sanatçımız kimdir?

Binlerce kişinin elenmesine neden olan ve çok sayıda kişi tarafından merak edilen bu sorunun cevabı bir döneme damga vurmuş eserleri, sanatı ve düşünceleriyle beğenilen Zeki Müren' dir... 

2- Mete Gazoz kimdir?

Mete Gazoz 8 Haziran 1999 doğumlu Türk Sporcudur.Gazoz, Bakü'de düzenlenen ilk Avrupa Oyunları'nda ülkesini temsil etti. Sıralama turunu 641 puanla 46. sırada tamamladı. İlk turda eşleştiği Ukraynalı rakibine kaybederek elendi. Nottingham'da düzenlenen 2016 Avrupa Okçuluk Şampiyonası'ndaki bireysel kategorisinde gümüş madalya kazandı .

3- Erzurum - Ermenistan sınırları içerisinde kalan ve UNESCO tarafından korunan yer neresidir?

4- Fetret dönemi hangi padişahtan sonra yaşanmıştır?

Milyonlarca memur adaylarının merakla cevabını aramaktalar. Fetret dönemi 1402-1413 yıllar arasını kapsar. Tarihte Fetret dönemi şu şekilde özetlenebilir. Fetret devri Ankara Savaşı sonrası Yıldırım Beyazıt'ın esir düşmesi ile birlikte yaşanan şehzadeler arasındaki saltanat mücadelesi ve ardından gelen iş karışıklılarla devam eden dönemdir.

5- Cumhurbaşkanı' nın neyi seçme yetkisi yoktur?

6- Karar tarihi belirtilmeyen kanunlar ne zaman yürürlüğe girer?

7- Olağanüstü evlenme yaşı kaçtır?

8- 1929 ekonomik bunalımında izlenen politika hangisidir?

9- Türk İslam Devleti ailelerinde hangisi bulunur?

10- Kars antlaşmasıyla hangisi yaşanmamıştır?

11- Günden Kalanlar, Avunamayanlar gibi eserlerin yazarı kimdir?

Cevap: Günden kalanlar kitabının yazarı Kazuo Ishiguro'dur. Yapı Kredi yayınlarından çıkan günden kalanlar romanında duyguları umutlar, hayal kırıkları özlemleri en iyi şekilde okuyucuya yansıtabilmiştir. Türkçeye çeviren Şebnem Susam ile 10. baskısı 208 sayfadan oluşmaktadır. Diğer kitap ise Avunamayanlar kitavında ise Yapı Kredi yayınlarından Türkçe versiyonu okuyucularla buluştu. Kazuo Ishiguro kitabın yazarıdır. Bir piyanistin konser vermek için gittiği Avrupa şehrinde yaşadıklarını anlatır.

12- Türk Marşı' nın besteleyicisi kimdir?

Türk Marşı' nın besteleyicisi Türkleri çok sevdiği, onların yaşamlarını, arkadaşlıklarını ve Türk Kahvesinide beğendiği bilinen Wolfgang Amadeus Mozart' dır. Mozart bu besteyi Türk insanlarına hayranlığı ve ilgisi nedeniyle yapmıştır. Özellikle Viyana' nın Türklerin yaşam stillerine, kültürüne merakın üst seviyede olduğu bir dönemde, Mozart bu besteyi yapmıştır. Hala önemli davet ve organizasyonlarda Türk Marşı çalınmakta ve prestij için dinletilmektedir..

13- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu' nda haftalık çalışma saati kaç olarak belirtilmiştir?

657 Sayılı Devlet Memurları kanununda Bölüm5'te memurlaırn çalışma saatleri ile ilgili hükümler yer almaktadır. Memurlar haftalık çalışma süreleri genel olarak 40 saattir. Cumartesi ve pazar günleri tatil oalrak düzenlenir. Gnlük çalışma sürelerinde işe başlama akşam iş bitirme saatlerini illerde valiler  hizmet bölgelerine göre Cumhurbaşkanlığı tarafından düzenlenir.

Soruların cevalarını sitemizden görebilir ve Sosyal medya hesabımızdaki gurupardan diğer adaylar ile tartışma yapabilirsiniz.

DEĞERLENDİRME :

Sizde sınav hakkında diğer adaylar ile görüşme yapıp tartışma yapmak istiyorsanız aşağıdaki bağlantı sayesinde soruları değerlendirebilirsiniz. Ayrıca İşin Olsa Mobil uygulamasını telefonunuza indirerek her daim yayımlanacak memur alım haberlerinden haberdar olabilirsiniz.

Sınav Değerlendirmesi için Buraya Tıklayarak Grubumuza katılabilir ve diğer adaylar ile değerlendirme yapabilirsiniz.

İşin Olsa Android Mobil Uygulaması İçin Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS Mobil Uygulaması İçin Buraya Tıklayınız.