Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile engelli adaylara bilindiği üzere aralıklarla Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı düzenlenmektedir. Bu sınavlara girerek adaylar puanlar almakta ve elde ettiği puanlar ile merkezi atama ya da açıktan atama yöntemi ile yerleşmeye çalışmaktadır.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile bu sene Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı yapılacaktır. Peki EKPSS ne zaman yapılacak? Buna göre yayımlanmış olan sınav takvimini İşin Olsa ekibi olarak sizlere paylaşıyoruz. EKPSS sınav tarihi nedir?

EKPSS NE ZAMAN YAPILACAK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yayımlanan sınav takvimine bakıldığında 2018 yılı Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavının 22 Nisan 2018 tarihinde yapılacağı görülmektedir. Adaylar 22 Nisan 2018 tarihinde yapılacak olan EKPSS'ye girmek için 6 Şubat ile 22 Şubat 2018 tarihleri arasında müracaatlarını gerçekleştirmesi gerekmektedir.

6 Şubat ile 22 Şubat 2018 tarihleri arasınad başvurularını yapamayan mazeretli adaylar Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı mazeretli başvurusunu 13 Mart - 14 Mart 2018 tarihleri arasında gerçekleştirebilir. 22 Nisan 2018 tarihinde yapılacak Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavının sonuçları ise Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından açıklanan 17 Mayıs 2018 tarihinde açıklanacaktır.