Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile B Grubu ve A Grubu olmak üzere adaylara Kamu Personeli Seçme Sınavı düzenlenmektedir. Geçtiğimiz sene yapılan KPSS sınavına lisans, önlisans ve lise düzeyinde toplam 6 milyon aday katıldı. 

Bu sene ÖSYM aracılığı ile yapılacak olan KPSS sınavı ne zaman ve KPSS sınav başvuruları ne zaman yapılacak.

KPSS SINAV TARİHLERİ BELLİ OLDU

Buna göre Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile yapılacak olan Kamu Personeli Seçme Sınavı 21 Mayıs 2017 tarihinde yapılacak. Bu tarihte düzenlenecek olan KPSS lisans düzeyinde olacak ve adaylar aynı gün eğitim bilimleri testine de girebilecek. Sonuçların ise 16 Haziran 2017 tarihinde kamuoyuna duyurulması beklenmektedir.

Yine KPSS alan bilgisi sınavı 28 Mayıs 2017 tarihinde yapılacak. Bu sınav da lisans düzeyinde yapılacak ve sonuçların 16 Haziran 2017 tarihinde açıklanması bekleniyor.

KPSS, Öğretmenlik Alana Bilgisi Testi (ÖABT) ise 16 Temmuz 2017 tarihinde yapılacak ve sonuçların 4 Ağustos 2017'de açıklanması beklenmektedir.
Bu sene B Grubu KPSS sınavı yapılmayacak yani lise ve önlisans mezunları Kamu Personeli Seçme Sınavına bu sene giremeyecek olup lise ve önlisans düzeyi KPSS sınavları 2018 yılın da yapılacak. KPSS A Grubu sınavı her sene yapılırken, KPSS B Grubu sınavları iki sene de bir yapılmaktadır.