Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile kamuoyuna duyurulan bildiri de lisans Kamu Personeli Seçme Sınavı başvurularının başladığı duyurulmuştu. Buna göre KPSS lisans başvuruları ÖSYM aracılığı ile başladı ve adaylar internet üzerinden müracaatlarını gerçekleştirebilmektedir.
Peki KPSS lisans düzeyi başvuruları nasıl yapılacak? Adaylar hangi adımları takip ederek KPSS lisans başvurularını yapabilir.

ADIM ADIM ANLATIYORUZ!

KPSS lisans düzeyi başvurular ÖSYM aracılığı ile başlatıldı. Peki adaylar nasıl başvuru yapabilir. Adım adım anlatıyoruz.

1-) https://ais.osym.gov.tr

Adayların yukarıda bulunan linki takip etmesi gerekmektedir.

2-) 2017 - KPSS Lisans

Yukarıda yazan bölümü adayların ÖSYM linkinde bularak tıklaması gerekmektedir.

3-) ÖSYM GİRİŞ

Adayların açılan pencerede kendi T.C. kimlik numaraları ve ÖSYM şifrelerini girerek sisteme giriş yapması gerekmektedir.

4-) BAŞVURU FORMU DOLDURMA

Sisteme ÖSYM şifre ve T.C. kimlik numaralarını girerek açılan başvuru formunu adayların kendilerine göre doldurması gerekmektedir. Genel kültür / Genel yetenek, eğitim bilimler, ÖABT sınavına girecek olan adayların gerekli ikonlara tıklayarak tüm sınavlar için müracaatlarını gerçekleştirmesi gerekmektedir.

5-) ÖNİZLEME ONAY

Başvuru formunu kendisine göre dolduran adaylar son adım olarak formu önizlemesi gerekmekte olup daha sonra başvuru formunu kaydetmesi gerekmektedir.

6-) ÖDEME YAPMA

Başvuru formunu kaydeden adayların müracaat formunun geçerli olması için ÖSYM'nin anlaşmalı bankaları ya da kredi kartı ile KPSS lisans ücreti 60 lirayı ödemesi gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim