Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından iki sene bir KPSS B Grubu sınavı her sene KPSS A Grubu sınavı yapılmaktadır. Yapılan bu sınavlardan alınan puanlar ile adaylar kurum sınavlarına başvurmakta ya da Merkezi Yerleştirme ile açılan kontenjanlara başvuru yapmaktadır. 2016 yılının ilk merkezi yerleştirmesi olan 2016/1 Kamu Personeli Seçme Sınavı Merkezi Yerleştirme ile 10 binden fazla aday devlet memuru olacak. Büyük çoğunluğu Sağlık Bakanlığı bünyesine alınıyor olsa da lisans, önlisans ve ortaöğretim mezunlarının tamamı kendilerine tanınmış olan pozisyonlara başvuru yapabiliyor.

Yarın Başvurular Bitiyor

Bu senenin ilk merkezi ataması olan 2016/1 KPSS tercihleri 22 Haziran 2016 tarihi ile başlamıştı. Son başvuru tarihi Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 1 Temmuz 2016 olarak duyuruldu. Söz konusu kontenjanlara başvuru yapan adayların 15 liralık onay ücretini de ödemesi gerekmektedir. Ücreti ödemeyen adayların başvuruları geçersiz sayılacak.

2016/1 KPSS Merkezi Atama ile memur, avukat, sağlık personeli, zabıta memuru, itfaiye eri, mühendis gibi pek çok farklı pozisyona 10 binden fazla alım yapılacak. Başvurular ais.osym.gov.tr linki üzerinden devam etmektedir. Adayların toplam 30 tercih hakkı bulunmakta olup E-Devlet üzerinden T.C Devlet Personel Başkanlığının sunmuş olduğu tercih robotu sayesinde nitelik kodunuz ile başvuru yapabileceğiniz kadroalrı görebilirsiniz.