Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavına giren ortaöğretim (lise) mezunlarıda dahil olmak üzere önlisans ve lisans bölümlerinden mezun olanlar ile 22 Haziran 2016 - 1 Temmuz 2016 tarihileri arasında başvuru yapacak. Adayların en çok merak ettiği sorular arasında ise lise ve dengi mezunlarının hangi kadrolara başvuracağı bulunmaktadır.

Her sene olduğu gibi bu senede KPSS atama başvurularında lise ve dengi okul mezunlarına pek kadro verilmedi denilebilir. Ortaöğretim mezunları hizmetli, şoför, kaloriferci, itfaiye eri ve zabıta memuru gibi kadrolara başvurabilmektedir. Toplam verilen kadro sayısı ise 80 olarak belirtildi. 

Lise mezunlarına oldukça az kadro verilmekte olup girecek kişi sayısı bir hayli fazla olduğundan dolayı adayların Kamu Personeli Seçme Sınavından oldukça yüksek puan alması gerekmektedir. Aksi takdirde adayların boş olan pozisyonlara yerleşme durumu oldukça az gibi görünmektedir.

Lise düzeyini bitiren personeller pozisyonlara göre 65 - 765 gibi puanlarla dahi yerleşebiliyor. Ancak her geçen sene puanlar daha da artmakta ve adayların daha yüksek puan alması beklenmektedir. Lisans ve önlisans bölümlerini okumak ve bitirmekte zor olduğu için pek çok aday ortaöğretim mezunu olarak eğitim hayatını noktalamaktadır. Verilen tüm kadroları görmek için aşağıdaki dosyayı takip ediniz. 

 

Editör: TE Bilisim