Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından adaylara iki sene de bir B Grubu Kamu Personeli Seçme Sınavı düzenlenmektedir. Çift senelerde yapılmakta olan bu sınav 2016 yılında da adaylara düzenlendi. 6 milyona yakın adayın katıldığı sınava en çok ilgi ortaöğretim KPSS'de oldu. 4 milyona yakın adayın memurluk hayali ile girdiği Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklandı. Peki KPSS taban puanı kaçtır? Merkezi atamalara başvurmak için adayların en az kaç puan alması gerekiyor? Atama yapılabilmesi için kaç puanın alınması gerekiyor.

KPSS Taban Puanı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 21 Aralık 2016 - 30 Aralık 2016 tarihleri arasında merkezi yerleştirme atamaları yapılacak. Bu atamalara adayların neredeyse tamamı memur olma ümidi ile başvuracak. Peki taban puan var mı?

Öncelikle şunun bilinmesi gerekiyor ki merkezi yerleştirme atamasına 50 puan alan adayda 85 puan alan adayda başvuru yapabilir yani her hangi bir taban puan uygulama sistemi yoktur. Ancak yıl içinde yapılan açıktan atamalarda genelde taban puan belirlenir ve bu puan 60 ile 70 arasında olmaktadır. Bu belirlenmiş olan minimum puanı alamayan adaylar bu kurumlarda istihdam etmek üzere başvuru yapamaz. Atama yapılabilmesi için yüksek puan almak gerektiği gibi kadrodan kadroya göre de puan sistemi değişiklik göstermektedir yani düşük puan ile de atama yapılabilir.