Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi iki sene de bir Kamu Personeli Seçme Sınavı B Grubu düzenlemektedir. Söz konusu sınava lisans, önlisans ve lise mezunu adaylar girebilmektedir. Bu sene lisans mezunu adaylar için yapılan sınavlar düzenlendi ve puanlar açıklandı. Önlisans ile ortaöğretim mezunu adaylar için düzenlenecek olan Kamu Personeli Seçme Sınavının ise 22 Ekim 2016 ile 23 Ekim 2016 tarihlerinde yapılması beklenmekteydi. Ancak yapılan son dakika açıklaması ile sınav tarihlerinin değiştiği duyuruldu. İşte yapılan açıklama ve yeni açıklana sınav tarihleri.

Lise ve Önlisans KPSS Sınav Tarihleri Duyuruldu

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi takvimde değişiklik yaptı. Buna göre adaylar Kamu Personeli Seçme Sınavına değişik tarihlerde girecek. Açıklanan son tarihlere göre;

Önlisans mezunu adaylar KPSS sınavına 22 Ekim 2016 tarihi yerine 16 Ekim 2016 tarihinde girecek.
Lise mezunu adaylar ise KPSS sınavına 23 Ekim 2016 tarihi yerine 20 Kasım 2016 tarihinde girecek.

Söz konusu sınav tarihlerinin değişmesi ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi binlerce olumlu ve olumsuz yorum sosyal medya aracılığı ile yapıldı. Sınav tarihlerinin neden değiştiği hakkında aramalar giderek artarken adayların olumsuz yorumlarından yola çıkılarak sınavın ileri ya da erken bir tarihe alınıp alınmayacağı konusunda her hangi br bilgi yok. Takvimde değişiklik olursa sizleri bilgilendireceğiz.