Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından her sene yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı geçtiğimiz haftalarda düzenlendi. Kimi adayın sınavı oldukça iyi geçerken kimi aday sınavdan memnun kalmadı. Sınav lisans mezunları için düzenlendi ve adaylar sonuçların ne zaman açıklanacağını merak etmeye başladı. Peki basında sıklıkla çıkan KPSS lisans sınav sonuçlarının açıklandığı haberler ne derece doğru? Sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? açıklandı mı?

KPSS Lisans 2016 Sınav Sonucu Ne Zaman Açıklanacak?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi yıl başında sınav takvimini yayınlamakta ve o tarihler üzerinden uygulama yapmaktadır. Ancak sınavın açıklanma tarihi eski takvim ile 9 Haziran 2016 olarak belirtilmiş fakat sınavın bu tarihte açıklanamayacağı zaten imkansızdı ve adaylar sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak etmekteydi.

Geçtiğimiz haftalarda yaptığımız haber ile 2016 Kamu Personeli Seçme Sınavının 14 Temmuz 2016 tarihi ile ÖSYM'nin resmi internet sitesinden duyurulacağını belirtmiştik. Sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih konusunda her hangi bir açıklama bulunmamakta olup takvimde ya da tarihte değişikliğe gidilmesi üzerine isinolsa.com üzerinden sizlere konu hakkında bilgi vereceğiz.

Şuanda net tarih 14 Temmuz olarak bilinmektedir. Tabi ki ÖSYM sınavları daha erken açıklamak isteyip açıklanma tarihinde yeni bir değişiklik yapabilir. Ama böyle bir değişiklik şuan için beklenmiyor

Editör: TE Bilisim