Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından iki sene de bir olmak koşulu ile Kamu Personeli Seçme Sınavı (B Grubu) sınavı lisans, önlisans ve lise düzeyi adaylara yapılır. Çift senelerde yapılan bu sınav en son 2014 yılında yapılmıştı. 14 Temmuz tarihi ile adaylara ÖSYM'nin resmi internet sitesi aracılığı ile sınav sonuçları duyuruldu. Kimileri açıklanan sınav sonuçlarından memnun kimiler puanının düşük olduğunu söylemekte kimileri ise kendi hesaplarından daha düşük puan aldığı için itiraz dilekçesi göndermek istediğini söylemekteydi. Peki puanı beklediğinden düşük olduğunu düşünen adaylar ne yapmalı işte yapılması gerekenler.

Adım Adım Sınav Sonuçlarına İtiraz Etmek

14 Temmuz 2016 tarihi ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından Kamu Personeli Seçme Sınavının sonuçları açıklandı. Açıklanan sınav sonuçlarına itiraz etmek isteyen adaylar ne yapmalı
Eğer açıklanan Kamu Personeli Seçme Sınavı 2016 Lisans sonuçlarından düşük aldığınız düşünüyorsanız hemen sınav sonuçlarının açıklandığı tarihten bir gün sonra başlamak kaydı ile 10 gün içerisinde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezine itiraz dilekçenizi uygun üslup ve yazı koşulu ile gönderiniz. İtiraz dilekçesini gönderdikten sonra işlemler bitmiyor. Birde ÖSYM'ye yapılacak incelemelerde ki masraflar için masraf ücretini ödemeniz gerekmektedir. Bunun için en yakın Ziraat Bankası şubesine ya da ATM'sine giderek ödemeyi yapabilirsiniz. Ödemesini yapan ve itiraz dilekçesini gönderen adayların puanları tekrar incelenecek olup en yakın zamanda adaya konu hakkında dönüş yapılacaktır.