2015/2 KPSS Puanı İle 2 Bin 159 Personel Alınacak
Devlet Personel Başkanlığı, herkesin merak ettiği KPSS/2 atamalarına ilişkin kadroları yayınladı.
Bakanlar Kurulu kararınca yürürlüğe girmiş olan ‘ Kamu Görevlileri İçin İlk Defa Atanacak Adaylara Yapılacak Olan Sınavlarda Genel Yönetmelik ‘ gereklerine bağlı olarak bu yönetmelikte yer alan ve B grubu olarak adlandırılan kadroların ve pozisyonların nitelikleri önce incelenecek ve daha sonra ilan edilmek için Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı’ na gönderilecek. Bu başkanlık da gerekli incelemelerin ardından kadroları ve pozisyonları ilan etmektedir.
Adaylar bu kılavuzda bulunan pozisyonları ve kadroları, kendilerine en uygun olanı seçenerek başvurular gerçekleştirilir. Başvurulan kadroya yönelik diğer adayların KPSS puanları incelenir ve tercihte bulunan adaylardan en yüksek puana sahip olan kişilerden başlamak üzere ÖSYM tarafından yerleştirmeler yapılmaktadır. Bunun ardından değerlendirilen başvurular sonuçlandırılır ve ÖSYM başkanlığına ait olan resmi internet sitesi aracılığı ile kamuoyu bilgilendirilir.
Böylece amu kurum ve kuruluşlarına yönelilk yerleştirmelerin yapılması üzerine Devlet Personel Başkanlığı’ na gönderilen toplamda 2159 pozisyonda 16 Kasım ve 25 Kasım 2015 aralığında ÖSYM başkanlığı tarafından tercihler kabul edilecek ve adaylar tercihlerini www.osym.gov.tr adresinden yapabilecekler. Atamalar ise ortaöğretim seviyesinde 145, önlisans düzeyinde 575 ve lizans düzeyinde de 1439 adet yapılacaktır. Bu haberin Devlet Personel Başkanlığı tarafından duyurulmasının ardından adayları heyecanlı bir bekleyiş sardı.

Editör: TE Bilisim