2015 KPSS Tercih Kontenjanları Hangi Tarihlerde Açıklanacak?

7 Haziran seçim sonuçlarında tek parti iktidarının çıkmaması açıklanmak üzere olan Lise, Önlisans ve Lisans KPSS tercihleri kontenjanları üzerinde etkili olur mu? Şu anda partiler koalisyonla yeni bir hükümet kurup kuramayacaklarına yoğunlaşmış durumdalar. Eğer bu şekilde bir hükümet kurulamazsa erken seçime gidilecek. Aynı zamanda Haziran ayında KPSS alımları ve öğretmen atamaları var. Bu nedenle de adayların gözü kulağı hükümette.

Genel seçimlerin KPSS tercihlerini etkilemeyeceğini düşünüyoruz. Çünkü siyaset ve idarenin birbiriyle ilgisi yoktur. yargı faaliyetleri ve yürütme organının siyasi faaliyetleri haricindeki günlük rutin kamu hizmeti faaliyetleridir ve bu faaliyetler daima işlemek ve devamlı hizmet olarak sunulmak zorundadır. Bu nedenle de siyasette meydana gelen değişikliklerin KPSS tercih kontenjanlarını etkilemeyeceğini düşünüyoruz.

İdari işleyişinin hala devam ettiğini görmek için http://www.resmigazete.gov.tr adresini takip etmelk yeterli olacaktır. Çünkü resmi gazetede hala yönetmenlikler yayınlanmaktadır. Haziran kontenjanları seçim sonuçlarından etkilenmeyecek ve 15 binden biraz az sayıda kontenjan (bunun yaklaşık 9.500 civarı sağlık kontenjanları) için 22 Haziran'dan itibaren tercihler alınmaya başlayacak. Bu anlamda iptal ya da herhangi bir erteleme söz konusu değil. Devletin ve kamu kurumlarının hizmet sunabilmeleri için personele ihtiyacı vardır ve bunun giderilmesi için personel alınır. Öğretmen atamalarının da bu duumdan etkilenmesi söz konusu değildir.

KPSS tercihleri 22 Haziran ila 1 Temmuz tarihleri arasında alınacak. Memur adayları yine bu tercihlerde de 30 tercih yapma hakkına sahip olacak. Adaylardan tercihler için ücret talep edileceği daha önceden belirtilmişti.

Haziran atamalarında 9,500’ü sağlık kadrolarına olmak üzere 15 bin kişinin alınması bekleniyor. Sağlık kadrolarından kalan 5 bin kişilik kadroya ise 3 bin lisans mezunu ve bin 300 ön lisans mezunu alınması bekleniyor. Geriye kalan kadrolara da lise mezunları atanacak.