2015 Kpss Başvurusu Nasıl Yapılacak?

2015 KPSS A Grubu ve Öğretmenlik başvuruları 6-21 mayıs tarihleri arasında yapılacak. Başvurular 21 Mayıs gecesi 23.59'da sona erecek. Başvurular elektronik ortamda alınacak ve adayların öncelikle başvuru ücretini yatırmaları gerekiyor. İşte Adım Adım 2015 KPSS başvuru aşamaları

Başvuru aşamaları

1-Kaç oturuma girileceğinin belirlenmesi

2-Sınav ücretinin ilgili bankalara yatırılması

3-Başvuru yapılması Kaç oturuma girileceğinin belirlenmesi 2015 KPSS'de kaç oturuma girileceğinizi iyice belirlemeden sakın bankaya sınav ücreti yatırmaya gitmeyin.

A grubundan sınava girecek adaylar Cumartesi Sabah oturumunun dışında Pazar günü yapılacak olan Alan sınavlarından ister birine isterlerse ikisine birden bitirdiği bölümün durumuna göre katılmalıdır. Örneğin İstatistik Bölümü mezunu bir aday sadece Pazar Öğleden sonra oturumuna girmelidir. Sabah oturumuna kendi alanıyla ilgili olmadığı için katılmayabilir. Öğretmenlik bitiren adaylar ise Cumartesi yapılacak iki oturumuda katılmak zorundadır. Ayrıca öğretmen atamaları için KPSS'den bir hafta sonra yapıalacak olan ÖABT testine katılmaları şarttır. Öğretmenlik mezunları bu yıl toplam 3 oturumdan sınava girecektir. 2015 KPSS puanı merkezi atamalarda kesinlikle kullanılmayacaktır. Bu nedenle kamuda kariyer mesleklerinden birini düşünen adaylar ile öğretmenlik düşünenlerin dışında kalanların sınava girmesine gerek yoktur.

Sınav ücretinin yatırılması Adaylar girecekleri oturum sayısını 50 TL ile çarparak hesaplanan tutarı bankalara yatıracaklar. KPSS SINAV ÜCRETİ : Sadece Cumartesi Sabah oturumuna girecek adaylar 50,00 TL; (Her oturum için 50 TL Cumartesi Sabah + diğer üç oturumdan herhangi birine de ücret yatırılacaktır.) girecek adaylar 100,00 TL; Cumartesi Sabah + diğer üç oturumdan herhangi ikisine de girecek adaylar 150,00 TL;tüm oturumlara girecek adaylar 200,00 TL. ÖABT TARİHİ, SAATİ VE SINAV ÜCRETİ : 12 Temmuz 2015, 09.30, 50,00 TL (ÖABT’ye katılmak isteyen adayların, KPSS Cumartesi Sabah (Genel Yetenek-Genel Kültür) ve KPSS Cumartesi Öğleden Sonra (Eğitim Bilimleri) oturumlarına da katılmaları zorunlu olduğundan, en az 150,00 TL sınav ücreti yatırmaları gerekmektedir.) Adayların sınava girmesi için öncelikle aşağıdaki bankalara ücret yatırmaları gerekmektedir. T.C. Ziraat Bankasının tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı T. Halk Bankasının tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı Akbankın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı (KKTC'den başvuran adaylar hariç) Kuveyt Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı (KKTC'den başvuran adaylar hariç) Türk Ekonomi Bankasının tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı DenizBankın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı (KKTC'den başvuran adaylar hariç) Tüm PTT İş Yerleri (KKTC'den başvuracak adaylar ASPOS-Gazi Magusa) **Sınav/yerleştirme ücreti ÖSYM'nin İnternet sayfasında yer alan "ÖDEMELER" alanından kredi kartı /banka kartı ile de yatırılabilecektir.

Başvuru yapılması Bu başlıkta öncelikle geçerli fotoğraf ifadesini açıklamak istiyoruz. Kılavuza göre geçerli fotoğraf: son 50 ay içerisinde herhangi bir ÖSYM sınavına başvuru merkezi aracılığı ile başvurulurken oradaki görevli tarafından çekilerek sisteme yüklenen fotoğraflardır. Herhangi bir sebeple 50 ay içerisinde sistemden fotoğraf güncelleyenlerin fotoğrafı da geçerli fotoğraf sayılacaktır. Adayların başvuru yolu 3 tanedir. Bunlar; 1-Başvuru merkezlerine giderek bizzat başvuru yapmak 2-İnternet üzerinden online başvuru yapmak 3-Posta ile başvuru yapmak

Editör: TE Bilisim