2010 yılında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı basında geniş yankı uyandırmaya devam ediyor. Bu sınavın eğitim bilimleri testi çalındığı ve soruları bulan öğrencilerin yüksek puan aldığı gerekçesi ile iptal edilmesi istenmiş fakat red yanıtı verilerek adayların tekrar eğitim bilimleri testine girmesi sağlanmıştı.

Aradan 6 sene geçti ancak konu hakkında hukuk mücadelesi bitmedi ve ortaya çıkan son haber ile aynı sınavın Genel Kültür ve Genel Yetenek sorularının da çalındığı ortaya çıktı. Buna göre yapılan araştırmalar da soruların gerçekten çalındığı ve adayların yüksek puan aldığı öğrenildi. Yapılan araştırmalar da pek çok yüksek mevkiye karı koca, eş ve dost'un girdiği gözlemlendi.

86 Bin Memur İşten Çıkarılacak

Başbakan Binali Yıldırım memurların beklemediği bir duyuruyu yayınlayarak 2010 yılında Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş adayların işten çıkarılacağını belirtti. Mevkiisine çalışarak girmiş adayların meslekten ihraç edilmesi söz konusu değil ancak yapılan araştırmalar ile bulunduğu pozisyona soruları çalara ulaşmış kişilerin tamamı meslekten ihraç edilecek ve bir daha memur olamayacak.

Şuana kadar 62 bin 10 kişi inceleme için görevden uzaklaştırılırken, 58 bin 611 kişi açığa alındı. Görevden çıkarılan ve ihraç edilen memur sayısı ise 3 bin 499 olarak belirtildi. Araştırmalar devam ediyor.

Editör: TE Bilisim