Pandemi nedeniyle kamu bankaları üzerinden vatandaşlara yönelik sunulan cazip fırsatlarda bir yeni fırsat daha açıklandı. Ziraat Bankası aracılığıyla sunulan bu imkanlarda, vatandaşlar düşük faiz ile yüksek krediler alabilecek. Özellikle son kampanyalarda ihtiyaç kredisinin kapsamı da genişletilirken beyaz eşyadan elektroniğe kadar pek çok farklı satın alımda kullanılabilecek kredi paketi hazırlandı.

0.89 ile 1.19 faiz oranları arasında değişen bu kredilerde 60 aya varan taksitler uygulanabiliyor. Sosyal hayatı destek kredisi başvurusu olarak kabul edilen mevcut kampanyada vatandaşlar internet sitesi üzerinden gerekli başvuruyu yapabiliyor.

Örnek ödeme tablosu nasıl?

Kredi kullanma konusunda sorun yaşamayan vatandaşlar için 10 bin TL üzerinden çekilen bir kredide 60 aylık vade ve 0.89 faiz oranı uygulanıyor. Tahsis ücreti 50 TL olurken aylık 60 ay boyunca ödenecek tutar 226.59 TL olarak belirleniyor. Yıllık maliyet oranı ise 13 bin 850.

Vatandaşların bu konuda kredi anlaşması bulunan firmalardan alışveriş yapması gerekirken mevcut alışverişler için kredi hızlı bir şekilde tanımlanabiliyor. Bu bakımdan yeni bir alışveriş yapmak ya da acil ihtiyaç gibi durumlarda kişiler mevcut ihtiyaç kredisi imkânlarından yararlanabilir. Eğer anlaşmalı olmayan yerlerden satın almalar yapılırsa, bu kredi oranları 0.89 yerine 1.19’a çıkarılıyor ve bu şekilde sağlanıyor.

Kredide kapsam dışında neler var?

Başvuruların tamamen internet sitesi üzerinden yapıldığı yeni kredi paketinde asgari kredi limiti 3 bin azami kredi limiti ise 30 bin TL olarak belirlenmiş durumda. Satın alımlarda her ne kadar elektronik cihazlar kapsam içine alınmış olsa da cep telefonu, bilgisayar ve tablet gibi cihazlar kredi ile alınamıyor.