Ülkemizde faaliyetlerine devam etmekte olan belediye başkanlıkları kontrolleri gerçekleştirmesi için zabıta memuru alımı gerçekleştirmektedir. Zabıtalar yer yer özellikle küçük nüfuslu şehirlerde trafik polisi görevini de yerine getirmekte ve esnafı, pazarı, seyyar satıcıları denetlediği gibi trafiğin de düzenlenmesi için çalışma yürütmektedir.

Peki Türkiye geneli zabıta alımları ne zaman yapılacak? Zabıta atamaları ne zaman gerçekleşecek. İşin Olsa ekibi olarak zabıta alımlarına ilişkin çok sayıda rağbet olduğu için sizlere bu özel içeriği ürettik. Zabıta alımları ne zaman yapılacak.

ZABITA ATAMALARI

Zabıta alımları genel olarak Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan merkezi yerleştirme atamaları kapsamında yapılmaktadır. Bu yüzden zabıta olmak isteyen adayların Kamu Personeli Seçme Sınavına girmesi ve KPSS puanı ile kadro açan belediyelerin zabıta alım ilanlarına başvurularını gerçekleştirmesi gerekmektedir. Bu yüzden zabıta atamaları ne zaman yapılacak sorunlarının en iyi cevabı merkezi yerleştirme atama tarihleridir. 2017 yılı için merkezi atamalar bittiği için adayların dikkatlerini 2018 yılında yapılacak merkezi atamalarına çevirmesi gerekmektedir.

Örneğin KPSS 2017/1 merkezi atamasında 355 zabıta alımı gerçekleştirilmişti. Bunun haricinde adayların zabıta alımlarını takip etmesine gerek yoktur. Kadrolarda doluluk oranları olduğu için zabıta alımlarında büyük bir azalma meydana gelmiştir. ÖSYM tarafından yapılan merkezi yerleştirme atamalarından hariç olarak zabıta memuru ilanı yayımlandığında İşin Olsa aracılığı ile sizlere konu hakkında bilgi vereceğiz.

İlandan İlk Haberdar Olmak İstiyorsanız;
Bildirim Almak İçin: 
Mobil Uygulamamızı Buradan İndirebilirsiniz