12 Nisan 2019 tarihi itibari ile resmi gazete'de Yurtdışı Personel alımları hakkında yönetmelike değişiklik ve Yurtdışında bulunan memurlara ödenecek aylıklara ilişkin kararlar yayımlanarak yürürlüğe girdiler. Bu bağlamda bizde işin olsa ekibi olarak bu yönetmelik ve kararlar hakkında detaylı bilgiyi sizlerle paylaşacağız.

YÖNETMELİK:

Resmi gazetenin 12 Nisan 2019 tarihli yönetmelik yayımına göre, 898 karar sayılı, Yurtdışında Daimî Görevlere Atanacak Personel Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayımlandı.

Buna göre, Yurtdışında Daimi Görevllere atanacak personel hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmeliğin yürürlüğe konulmasına, 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 514 üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinini 3. maddesi gereğince karar verilmiştir. ilgili kararname Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından verilmiştir.

CUMHURBAŞKANI KARARLARI:

Resmi Gazetede Karar sayısı olarak 895 sayılı ve 12 Nisan 2019 tarihli yayıma göre Sürekli Görevle Yurt Dışında Bulunan Memurlara Ödenecek Aylıklara İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar yayımlandı.

Bu kapsamda Süreli Görevle Yurt Dışında bulunan memurlara ödenecek aylıklara ilişkin kararlarda değişiklik yapılmasına dair karar'ın yürürlüğe konulmasına , 6004 sayılı Dışişleri Bakanlığı personellerine ilişkin Bazı Düzenlemeler hakkında kanunun 16. maddesi gereğinde Cumhurbaşkanı tarafından karar verilmiştir.