Ülkemizin önemli kamu kurumları arasında yer almakta olan Yüksek Seçim Kurulu YSK her sene açık olan pozisyonları için açıktan atama yöntemi ile memur alımları gerçekleştirmektedir. Her ne kadar yüklü alımlar olmasa da açık olan kadrolara göre alımlar yapılmaktadır.

Geçtiğimiz haftalarda Yüksek Seçim Kurulu YSK tarafından hazırlanan 549 memur alımı ilanı Devlet Personel Başkanlığı duyurular bölümü aracılığı ile kamuoyuna yayımlandı ve başvurular başladı. Buna göre farklı pozisyonlar için alımlar yapıldı ve adaylar sonuçların ne zaman açıklanacağını merak ederken konu hakkında duyuru yapıldı. Buna göre Yüksek Seçim Kurulu YSK 549 memur alımı sonuçları açıklandı. Peki adaylar sorgulama ekranına nasıl ulaşacak?

SORGULAMA EKRANI

Yüksek Seçim Kurulu YSK tarafından yapılan açıklama da 549 memur alımı sonuçlarının açıklandığı belirtildi. Buna göre sonuçlarını öğrenmek isteyen adayların https://goo.gl/gH9BDZ linkini kopyalaması ve tarayıcılarının adres çubuğuna yapıştırması gerekmektedir. İlgili bölüm aracılığı ile adaylar sonuçlarını öğrenebilir.

Buna göre ilgili kadrolar için alınacak memur sayısının beş katı kadarı mülakata çağrılacaktır. Öte yandan zabıt katibi kadrosunu kazananlar için ek bir duyuru yapıldı ve adayların belirtilmiş olan evrakları ile birlikte Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı Mithatpaşa Cad. No: 12 Kızılay/ANKARA adresine müracaatlarını gerçekleştirmesi gerekmektedir.