İçişleri Bakanlığına bağlanan Jandarma Genel Komutanlığı bilindiği üzere profesyonel ordu şeklinde donatılıyor. Buna göre birkaç seneye kadar Jandarma da hiç er kalmayacak tamamı profesyonel personel olacak. Bu sebepten dolayı Jandarma yoğun uzman çavuş alımları yapıyor ancak bu sefer beklenen ilan gelmedi. Peki yüksek maaşlı, 20 bin uzman çavuş alımı ne zaman yapılacak, 2021 yılına mı kaldı? Eğer 2021 yılına kaldıysa alım hangi tarihte yapılır her hangi bir ön görü var mı?

20 Bin Uzman Çavuş Mu Alınacak?

Jandarma Genel Komutanlığı son ilanında KPSS'ye girenlerden 10 bin uzman çavuş, KPSS'ye girmeyenlerden 10 bin olmak üzere bir senede toplam 20 bin uzman çavuş alımı yaptı. Son alımdan uzun bir süre geçmesine rağmen hala bir ilan yayımlanmadı. Bu yüzden ilanın 2021'de geleceği ön görülüyor.

2021 Mart Göze Çarpıyor

Jandarma Genel Komutanlığı ilanlarını Şubat, Mart, Nisan aylarında yayımlamakta olup baharın başlangıcı olması itibari ile Mart ayında ilanın gelebileceği ön görülüyor. Özellikle Mart ayında ilan gelirse ve iki yıldırda ilanın gelmediği varsayıldığında 20 bin uzman erbaş, çavuş alımı yapılma ihtimalinin yüksek olduğu tahmin ediliyor. Jandarma aktif olarak tüm kırsal bölgelerde devriye görevleri icra etmekte, olaylara müdahale etmekte, sınır ötesine katılmakta bu sebepten dolayı da personel ihtiyacı duymaktadır. 20 binlik uzman çavuş alımı gelebilir. 20 bin uzman çavuş alımından ilk haberdar olmak için aşağıdan mobil uygulamamızı indirebilirsiniz.

İşin Olsa Android Uygulamasını Buradan

İşin Olsa İOS uygulamasını Buradan

Editör: TE Bilisim