Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu son zamanlarda peşpeşe gelen müjdeli haberlere bir yenisini daha ekleyerek engelli ataması bekleyenleri sevindirdi. Bakan Sarıeroğlu yaptığı açıklamada; geçtiğimiz aylarda 2 bin 500 kişinin atamasının başarıyla yapıldığını, inşallah yılın son üç ayında da aynı şekilde 2.500 engelli kardeşimize istihdam sağlanarak atamalarının yapılacağını belirtti.

Ak Parti Ankara İl Başkanlığı tarafından düzenlenen "2002'den 2023'e Engelsiz Türkiye" etkinliğine katılan Bakan Sarıeroğlu; 16 yıldır engellilerin hayatını kolaylaştırmak ve hayatın her alanında etkin olmaları ve toplumda daha etkin rol almaları için çalıştıklarını ifade etti.

2002 yılındaki engelli personel sayısına vurgu yapan Bakan Sarıeroğlu o zaman 5 bin civarlarında olan sayının bu gün 10 kat artarak 55 bin civarlarına çıktığını ifade etti.
Geçtiğimiz günlerde Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavını (EKPSS) yapıldığını belirten Bakan, bu konuda dünyada ilk örneklerden olduklarını söyledi.

Engelli ataması bekleyen adaylar için de;
"Güzel bir başlangıç yapmıştık. O gün bir söz vermiştik, 'kontenjan sayılarını daha da artırmak için gayretimizi ortaya koyacağız' demiştik. Bununla ilgili Bakanlar Kurulu'nda bir sunum yaparak üzerine 5 bin kadro ihdası ile ilgili 2018 yılında kararımızı çıkardık. Geçtiğimiz ay içerisinde Sayın Başbakanımızın katılımı ile 2 bin 500 kardeşimizin atamasını yaptık. İnşallah yılın son 3 ayında yine bir 2 bin 500 engelli atamamızı gerçekleştireceğiz." ifadelerini kullanan Bakan Sarıeroğlu, Anneler Gününü kutlamayıda ihmal etmeyerek, töreni gerçekleştiren il teşkilatına teşekkürlerini sundu.

İŞİNOLSA.COM