Günümüzün büyük ekonomik sorunlarından biri olan işsizlik karşısında devletler de farklı uygulamalar devreye sokmaktadır. Özellikle ülkemizde bu yıl uygulamaya konulan ve İŞKUR ile birlikte desteklenen programlardan biri olan Sosyal Çalışma Programı kapsamında yaz ayı boyunca üniversite öğrencileri çeşitli sosyal amaçlı kamu kurumların istihdam edilecek olup günlük 67 TL’ye kamuda çalışma fırsatı elde edeceklerdir. Geçtiğimiz günlerde bu programlara başvurularda sona gelinmiş olup bu programlara başvuru yapan öğrenciler arasında kontenjan dahilinde kura işlemi yapılmış ve kuradan ismi çıkan öğrenciler ilgili kurumlarda görev yapma olanağı bulmuştur.

Kurada İsmi Çıkanların Yapması Gerekenler

Buna göre SÇP kurasında ismi çıkan öğrenciler ilk olarak hangi kurumda istihdam edilecekler ise o kuruma gün içerisinde öğrenci belgelerini teslim etmek zorundadır. Ayrıca 2018-2019 yılına ait genel not ortalamasının bulunduğu, öğrenci işlerinden alınacak olan transkriptide kuruma teslim etmeleri gerekmektedir. Fakat burada dikkat edilmesi gereken bir husus da transkript ile hazırlık sınıfının bitirilmesine dair belgenin aynı tarihte edinilmemiş olmasıdır.

Adaylar tarafından yapılması gereken son işlem ise İŞKUR tarafından sağlanması istenen, kuruma ilgili belgelerin sunulduğuna dair Sosyal Çalışma Programı Genelgesi’nin ekinde yer alan Katılımcı Taahhütnamesini okuyarak imzalamaları gerekmekte olup bu işlemden sonra ise tüm resmi adımlar izlenmiş olmaktadır.

SÇP kapsamında sadece üniversite öğrencileri istihdam edilmekte olup bu yaz mezun olacak öğrenciler programa katılamamaktadır.