Türkiye Büyük Millet Meclisinde yapılan görüşmeler ile yeni kanunlar kabul edilmekte, değişiklikler yapılabilmekte ve torba tasarıları kamuoyuna duyurulmaktadır. Bundan önce terörle mücadele operasyonları kapsamında yaralanan vazife malulleri ilkokul ya da ortaokul mezunuysa sadece hizmetli gibi kadrolara atanabilmekteydi.

Bu durum kamuoyunda ve sosyal medya platformlarında geniş tepki uyandırırken konu hakkında ne zaman çalışma yapılacak ve normal kadrolara yerleştirme işlemleri ne zaman, ne şekilde yapılacak diye meraklı bekleyiş sürerken sonunda konu hakkında yeni bir duyuru yapıldı. Bu torba tasarı ile ilkokul ve ortaokul mezunları kamuda devlet memuru olabilecek. Peki detaylar nedir?

TÜM DETAYLAR

Terörle mücadele operasyonlarında yaralanan vazife malulleri ilkokul ya da ortaokul mezunuysa kamuda sadece hizmetli vb. kadrolarına ataması yapılmaktaydı ancak bundan sonra ilkokul ve ortaokul mezunu adayların devlet memuru kadroları için de yapılacaktır. 15 Temmuz'da yaralanan kişilerin de aynı şekilde yerleştirme işlemleri yapılabilecektir.

Yine lisans, ön lisans, lise, ortaokul ve ilkokul mezunları arasında atama konusunda her hangi bir farklılık yada ünvan değişikliği olacak mı gibi soruların cevaplarının yakında kamuoyuna paylaşılması bekleniyor.