Ülkemizde bilindiği üzere iki senedir Olağanüstü Hal İlanı OHAL devam ediyor. Bu süreçte memurlar baştan sona kadar kontrol edildi ve uygun bulunmayan, devlet aleyhine işler yapanlar ile bağlantısı olduğu tespit edilen yüz binlerce kişi ihraç edildi. Bu durumun yeniden yaşanmaması adına güvenlik soruşturmalarından hariç olmak üzere kamuya atamalarda mülakat sistem geldi.

Buna göre Milli Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere artık pek çok kurum merkezi atama yerine açıktan atama yolunu tercih etmekte ve açıktan atamalarda mülakat sistemini uygulamaktadır. Peki yeni sistem ile beraber ülkemizde ki memur ve personel atamalarında uygulanan mülakat sistemi kalkar mı? Detaylar nedir?

MÜLAKAT SİSTEMİ KALKACAK MI?

Türkiye artık Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçti ancak mülakatların kaldırılmasına yönelik her hangi bir açıklama yapılmadı. Fakat şöyle bir önlem alındı. Örneğin Milli Eğitim Bakanlığı öğreten atamalarında adaylara KPSS puanından en fazla 3 puan artısı veya eksisinin verilebileceği belirtilmiş fakat adaylar tarafından yapılan açıklamalarda ve yorumlarda herkesin mülakat puanının KPSS puanı ile neredeyse aynı olduğu söylenmişti. Yani mülakatlarda her hangi bir torpilin yaşanmaması için çalışmaların yapıldığı Bakan Berat Albayrak tarafından açıklanmıştı ki bundan sonraki kamuya atamalarda uygulanan mülakatlarda verilecek puanın da KPSS puanına çok yakın bir puanın verilmesi için adımların atılacağı tahmin edilmektedir.

İŞİN OLSA / ÖZEL HABER