Ülkemizde bilindiği üzer pek çok kişi alt öğrenim mağduriyeti gruplarında mağdur durumlarını anlatmakta ve konu hakkında çözüm aranmasını istemektedir. Peki nedir bu alt öğrenim mağduriyeti? Alt öğrenim mağduriyetinde adaylar en yüksek mezun olduğu gruptan tercih yapabilir. Yani lisans mezunu olan bir aday önlisans ya da liseden kamuya atanamaz. Yine önlisans mezuun olan adaylar lise mezuniyetinden kamuya atanamamaktadır.

Öyle ki herkesin kendi branşında kendi kapasitesine uygun kişilerle yarışabilmesi için bu durum uzun süredir uygulanmakta ve şu anda bu durum mağduriyet olarak gösterilmemektedir. Peki alt öğrenim sıkıntısı hakkında yeni sistemde çalışma yapılacak mı, bu konu hakkında görüşme var mı*

ALT ÖĞRENİM ÇALIŞMASI OLACAK MI?

Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemi ile pek çok farklı konuda önemli çalışmalar yapılmaktadır. Alınan kararlar ile pek çok sistem başlı başına değiştirilebilmektedir ancak alt öğrenim sorunu hakkında her hangi bir çalışma yapılır mı bilinmiyor. Her adayı seviyesi bir olmadığı için her adayın sadece kendi branşından atanabilmesi için alt öğrenimden atama yapılmaya izin verilmemektedir. Ancak bu konu hakkında bir düzenlemenin yapılabilmesi de mümkün gözükebilmektedir. Yakın zaman içerisinde konu hakkında resmi yeni açıklamaların yapılması bekleniyor.

İŞİN OLSA / ÖZEL HABER

Editör: TE Bilisim