Geçtiğimiz ay Sağlık Bakanlığı 12 bin personel ataması yaptı. Atanan adaylar kurumları ile görüşerek kurumlarının kendilerine bildirdiği süre zarfında görev yapmaya başladı. Buna göre atanamayan adaylar şimdi yeni dönem sağlıkçı ataması ne zaman, Sağlık Bakanlığı 2021 ataması ne zaman olacak? sorularını sormaya başladı. İşin Olsa ekibi olarak yeni dönem sağlıkçı atamasına yönelik haberimizi oluşturduk.

Yeni Döneme Atama Olacak Mı?

2021 yılı içinde Sağlık Bakanlığı atamasının olması bekleniyor. Çünkü Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından geçtiğimiz aylarda yapılan açıklama da OECD ülkeleri personel ortalamasına bakıldığında açığın halen olduğunun görüldüğü ve alımların devam edeceğine yönelik bilgi vermişti. Bu açıklamadan 2021 yılı içinde atamaların olacağı belirtiliyor.

En Yakın Atama Ne Zaman Olur?

12 bin sağlık personeli görevlerine Ocak ayında başladı. Henüz iş başı yeni olduğundan dolayı bundan sonraki atamanın Haziran 2021 aralığında gelmesi beklenmektedir. Bu süre zarfında değişimler olabilir ancak genel olarak gelen yorumlarda böyle bir algı bulunuyor.

Alımlar Artar Mı?

Sağlık Bakanlığı personel eksikliği çekmemek için izin, istifa, emeklilik işlemlerini dondurmuştu ancak geçtiğimiz gün yeniden açıldı. Korona sürecinde yıpranan personellerin çoğu izin, emeklilik ve istifa başvurularını yapıyor. Bu durum yeniden personel eksikliği oluşturacak olarak görülüyor. Bu sebepten dolayı alımların düşmeyeceği yine en az 15 bin sağlık personeli alımının yapılması bekleniyor. İlan geldiğinde ilk haberdar olmak için aşağıdaki linkten mobil uygulamamızı indirebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim