İçişleri Bakanı Emniyet Genel Müdürlüğü her sene on binlerce bekçi ile polis alımları gerçekleştirmektedir. Bilindiği üzere en son 26. dönem Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM polis alımı gerçekleştirildi. 2020 yılına girilmesi ile birlikte çok sayıda aday polis alımı ya da bekçi alımı yapılmasını talep ediyor fakat henüz bir ilan yayımlanmadı. İlanların yayımlanmama sebebinin polis okullarındaki doluluk olduğu bilinmekteydi. Mart ayında PAEM, POMEM, PMYO, BEKÇİ okullarından yeni mezunlar verileceği için yeni alımın yapılabileceği bekleniyordu ve Mart ayı geldi. Peki yeni polis alımı ya da bekçi alımı yapılacak mı, hangi alım yapılacak?

Polis Alımı Martta Beklenmiyor

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığının mart ayında polis alımı yapması beklenmiyor. Öyle ki 26. dönem POMEM alımı mülakatları Kasım ile Aralık ayında tamamlandı fakat halen açıklanmadı. Henüz geçmiş dönemde ki POMEM sonuçları açıklanmadan yeni bir ilanın yayımlanmasının söz konusu olmadığı düşünülmektedir. Peki polis alımı yerine bekçi alımı mı yapılır?

Bekçi Alımı Geçen Sene Martta Yapılmıştı

Buna göre 2019 yılının Mart ayında çarşı ve mahalle bekçisi alımı ilanı yayımlanmıştı. Aynı şekilde sistem bozulmadan 2020 yılında da çarşı ve mahalle bekçisi alımı yapılması beklenmektedir. Net bir tarih yok fakat yakın bir süre içerisinde bekçi alımı ilanının Polis Akademisi Başkanlığınca kamuoyuna duyurulması beklenmektedir.

Editör: TE Bilisim