EYT’den AGİ ve taşerona, KYK borçlarına kadar birçok konuda vatandaş haber bekliyor. Bugün itibari ile AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş tarafından 39 maddelik yasa ekonomi paketi teklifinin bugün TBMM Başkanlığı’na sunulacağını açıklanmış olup birçok kişi ilgili konularında pakette olup olmayacağını merak ediyor. İşte TBMM’ye sunulacak olan yeni ekonomi paketine ilişkin detaylar.

EYT ve Taşeron Pakette Yok

İlgili yeni ekonomi paketi içerisinde vazife ve harp malullerine ikinci maaş, doğal afetlerde borç ertelemesi, gurbetçilere dövizli askerlikte kolaylık uygulanması ve aynı zamanda yine gurbetçilere BES sistemi, Kobilere destek fonu, ahilik fonu erteleme, YEK ihalelerine döviz yasağı, borçlu vakıf kiracılarına tahliye, kumar sitelerinin kapatılması konuları yer alıyor. Bunun yanı sıra taşeron haklarına ve EYT’ye ilişkin herhangi bir haber ya da düzenleme ise şimdilik pakette yer almıyor.

Asgari Ücret Desteği

Geçtiğimiz yılda 500’den fazla işçi çalıştıran iş yerlerinde aylık 100 TL, 500’den az işçi çalıştıran iş yerlerinde de aylık 150 TL olarak uygulanan asgari ücret desteği bu yılın sonuna kadar 75 lira olarak devam edecek olup bu tutarların artırılmasına ilişkin herhangi bir uygulamanın ise pakette yer almadığı biliniyor.

İnternette Kumar ve Silah Yok

İnternet üzerinden silah satışı yapanlara ve izinsiz silah satışı yapanlara uygulanan hapis cezaları artırılacak. Silah reklamı yapan gazete, televizyon, radyo ve internet sitelerine para cezaları uygulanacak olup aynı zamanda internette yer alan kumar siteleri de kapatılacak.