Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen talep doğrultusunda İçişleri Bakanlığı bekçi kadrosunu açtı ve on binlerce bekçi alımları gerçekleştirildi halen de alımlar yapılmaya devam ediyor. En son 400 kişilik sadece İstanbul iline bekçi alımı yapıldı fakat Türkiye geneli yeni bir ilan yayımlanmadı. Buna göre lise mezunu yüz binlerce kişinin gözü Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanacak olan çarşı ve mahalle bekçisi alımı ilanında. Peki alım ne zaman yapılacak, bekçi ilanı ne zaman duyurlur?

Mart Ayında Yayımlanmadı

Çarşı ve mahalle bekçisi alımları genel olarak Mart ayı civarlarında yayımladığı için bu sene de o aralıkta bir ilanın gelmesi bekleniyordu fakat pandemi sürecinin ülkemize de gelmesi sebebi ile bir çok alım iptal edildi ve bekçi alımları da yayımlanmadı. Mart ayı üzerinden uzun bir süre geçti ve sadece acil ihtiyaçların karşılanabilmesi için İstanbul'a 400 kişilik bekçi alımı yapıldı. Peki yeni dönem bekçi alımı olacak mı, ne zaman olacak?

Okullar İnceleniyor

Polis Akademisi Başkanlığı alım ilanlarını yayımlamadan önce okullardaki son durumun nasıl olduğunu inceliyor. Buna göre 26. dönem POMEM eğitimleri başladı ve korona virüs tablosundaki değerler, eğitimlerin nasıl gittiği, adaylardan yana bir sıkıntı olup olmadığı süreçleri detaylı bir şekilde incelendikten sonra yakın zamanda çarşı ve mahalle bekçisi alımlarının yapılması ön görülmektedir.

Editör: TE Bilisim