Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 6 Eylül sabah Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS, öğlen Eğitim Bilimleri sınavı düzenlendi ve 20 Eylül'de ise Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi ÖABT gerçekleştirildi. Uzun bir maratondan sonra sınav sonuçları 22 Ekim sabah saatleri itbari ile açıklandı ve adayların meraklı bekleyişi sona erdi. Peki yeni dönem öğretmen ataması ne zaman yapılacak? Öğretmen atamasına yönelik bir bilgi var mı, resmi olarak tarihte her hangi bir açıklama yapıldı mı?

5 Kasımda Mı Belli Olacak?

Öğretmen atamasının 5 Kasımda olacağına yönelik internette asılsız haberler bulunmakta olup 5 Kasımda atama yapılmayacaktır. 5 Kasımda husus hakkında görüşmeler yapılacak olup Milli Eğitim Bakanlığı zaten düzenli olarak yaptığı görüşmelerde norm kadrolarını, öğretmen ihtiyaçlarını, Hazine ve Maliye Bakanlığından istenecek kadro sayısını düzenli olarak görüşmektedir. Peki yeni dönem atama ne zaman yapılacak?

Ocak - Şubat Ayına Dikkat

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen atamasında ilanı genel olarak Ocak ile Şubat ayında yayımlamaktadır. Yani bu aylar içerisinde yayımlanacak diye bir kural olmasa da genel olarak böyle bir izlenim olduğundan dolayı 2021 yılının Ocak ile Şubat ayında yeni bir ilanın gelmesinin çok muhtemel olduğu ön görülüyor.

Ek Atama Olacak Mı?

Öğretmen adaylarının en çok istedikleri konulardan bir tanesi ek atama hususudur. Bu konu hakkında Milli Eğitim Bakanlığı 2021 yılı için çalışmalarını sürdürüyor. Henüz çalışmalar net bir şekilde oturmadığı için resmi bilgi yok fakat 2020 yılında ek atamanın yapılması ve açıkların pandemi sürecinden dolayı artması sebebi ile 2021 yılında da ek atama olabilme ihtimali üzerinde durulmaktadır.

Editör: TE Bilisim