Kamuda, bazı günler gerçekleşen yarım gün çalışma kapsamında nasıl bir ücretlendirmenin olacağı merak edilirken, 2020 ve 2021 yıllarını kapsayacak yeni düzenleme ile birlikte bu konudaki soru işaretleri de giderildi. 28.08.2019 tarihli ve 2019/1 sayılı Kararının “Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmet Koluna İlişkin Mali ve Sosyal Haklar” bölümünün "Örgün ve yaygın eğitim kurumlarının yöneticilerinin ilave ek ders ücreti" başlıklı 22. maddesi dahilinde yapılan düzenlemelere göre konuya açıklık getirilmiş durumda.

Normal şartlarda tüm görevlerini yerine getiren öğretmen ve yöneticiler için haftada maksimum 3 saat olma kriteri doğrultusunda ek ders ücretinin ödenmesine karar verilirken, bu sürenin yarım gün olduğunda nasıl hesaplanacağı net olarak bilinmiyordu.

Yarım gün çalışmada ek ders ücreti alınır mı?

Türkiye’de resmi tatil olarak ilan edilen bayram vs. gibi günlerde ilgili nöbet ve görevlerin fiilen yerine getirildiği ifade edilmektedir. Bu nedenle ilgili günler için yarım gün ödeme ya da hiçbir ödeme hakkının olmaması gibi durumlar söz konusu olmadığı gibi kişiler fiilen yerine getirilen bu görevler için normal şekilde ek ödeme alabilmektedir. Bu nedenle 2020 ve 2021 yıllarında da mevcut düzenleme geçerli olacağı gibi ek ücretler alınacaktır.

Editör: TE Bilisim