2020 yılı için kalan son 1 aylık süre içerisinde en çok merak edilenlerden bir tanesi maaş artışlarındaki oranın ne olacağı. Devlete bağlı kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan kişiler için de geçerli olacak bu artışlar sonrasında, maaşların net olarak ne kadar olacağı merak ediliyor.

VHKİ ve Bilgisayar İşletmeni Maaşları Ne Kadar Olacak?

1 Ocak 2020 tarihi itibariyle geçerli olacak yeni maaşlarda 2020 yılının ilk maaşları artmış bir şekilde alınacak. Devlet memurları ile ilgili yapılan anlaşmalarda %4 oranında kesin artış ve 2019 yılının ikinci yarısındaki enflasyon artışı oranında %5’den fazlasının artışa ekleneceği belirtilmişti. Şu anda mevcut oran yüzde 5.31 olarak görülürken oranların aynı çizgide devam etmesi halinde devlet memurlarının maaşına 2020 yılı itibariyle yüzde 4.31 oranında bir artış uygulanmış olacak. Maaşlar için yapılacak hesaplamalar sonrasında kesin tutarlar ise 3 Ocak 2020 tarihi itibariyle netlik kazanmış olacak.

En Düşük ve En Yüksek VHKİ ve Bilgisayar İşletmeni Maaşları Ne Kadar Olacak?

2020 yılında bilgisayar işletmeni ve VHKİ unvanlı kadrolarda çalışan devlet memurlarının 15 Ocak'ta alacağı maaşlar için beklentiler ve tahminler ise şu şekilde;

Veri hazırlama ve kontrol işletmeni olarak çalışan kişilerin maaşları minimum 3711 TL, maksimum ise 4392 TL olacak.

Hizmet yılı MEB kadro statüsü gibi belirli kriterlere göre değişen bu farklar da bilgisayar işletmeni olarak çalışan kişilerin ise minimum 3735 TL, maksimum ise 4392 TL'lik bir maaşa sahip olması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim