Türkiye bilindiği üzere hem Karadenizde hemde sıcak deniz yani Akdeniz'de doğalgaz arama çalışmalarını gerçekleştirmektedir. Bir çok devlet ile beraber çalışmaların yürütüldüğü doğalgaz aramalarda şu ana kadar en büyük rezervlerden birisini Türkiye buldu ve Türkiye'nin bulduğu rezerve ilişkin diğer ülkeler gelişmeleri dikkatle takip ediyor. Buna göre doğalgazın henüz çıkarım işlemleri başlamadı. Öye ki şu anda bölgeye yeni bir liman yapılıyor ve bu liman Karadeniz bölgesinin ticaret üssü olacak nitelikte olarak bilinmektedir. Türkiye Karadenizdeki doğagazı çıkarmaya başlaması ile birlikte istihdam da büyük çalışmalar yapılacak.Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz bölgede bulunan doğalgaz rezervlerinin istihdam kaynağı olacağı müjdesini verdi.

Vali Resmen Açıkladı

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaztarafından yapılan resmi açıklama da"Doğal gazın borularının hazırlanması, döşenmesi yinesondajçalışmalarında 2 binin üzerinde kişi çalışmaya başlayacak. 2 binin üzerinde bir istihdam alanı oluşacak"ifadeleri kullanıldı. Yine Vali Tutulmaz"İlk etapta sadece endüstri bölgesinden 12 bin kişinin çalışacağı beklentisi var buna serayla ve ayrıca Çaycuma OSB'yi genişletiyoruz. Bunlara baktığımızda 20 binin üzerinden orada çalışma olacak"şeklinde açıklama yaptı. Bölgede yapımı devam eden Filyos limanı şu an için ülkemizin en büyük gelişmelerinden birisi olarak görülmektedir.

Sondaj çalışmalarına başlanması ile birlikte 2 binden fazla kişinin personel olarak alımının yapılması ve devamında ise ortalama 12 bin kişinin istihdam edilmesi düşünülmektedir. Bölgede tespit edilen doğalgazların çıkarılarak gemilere aktarılması ve buradan da Filyos limanına getirilmesi, boru hattının tamamlandıktan sonra da borular ile bölgedeki doğalgazın Türkiye'ye getirilmesi ön görülüyor.