Ülkemizde faaliyetlerine devam ettirmekte olan Jandarma Genel Komutanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı sıklıkla çok sayıda uzman erbaş ve uzman çavuş askeri personeli alımları gerçekleştirmektedir. Askeri personellere uzun namlulu silahları ilgili komutanlıklar vermektedir ancak askeri personeller bu silahları görev dışında kullanamamakta ve seyahat sırasında yanında taşıyamamaktadır.

Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşanan üzücü olaylar da malesef uzman erbaş ve uzman çavuş rütbeli askeri personeller bireysel silahlı olmadığı için eylemlerde çaresiz kalmış ve bu durum basında geniş yankı uyandırmıştır. Türkiye Büyük Millet Meclisine taşınan ve çokça açıklama yapılan bu konudan sonra merakla beklenen hak verilecek. Müjdeyi Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli verdi.

BİREYSEL SİLAH İMKANI VERİLECEK

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli tarafından yapılan açıklama da uzman erbaş ve uzman çavuşlara bireysel olrak silah imkanının verileceği söylendi. Zaten uzman erbaş ve çavuşlar silah alabiliyor ancak alabilmesi için belirlenmiş olan süre boyunca görev yapması ve müracaat etmesi gerekecek. Fakat müracaatlara bir sene sonra ancak dönüş yapılabilmektedir.

Bundan sonra tüm ilgili tasarı kamuoyuna duyurulduktan sonra tüm uzman erbaş ve uzman çavuşlar görev sürelerine bakılmaksızın bireysel silah başvurusu yapabilecek ve başvuruların çok kısa süre içerisinde onaylanması beklenmektedir.

TÜM HABERLERİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ