Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde ya da Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde şu anda Türkiye geneli on binlerce sözleşmeli uzman erbaş ve uzman çavuş görev yapmaktadır. Bilindiği üzere uzman çavuşlar 7 senelik görevlerini tamamladıktan sonra kamuya geçiş hakları bulunmaktadır. Fakat bu durum kamudaki kontenjan oranı giderek daraldığı v eyeni mezunların arttığından dolayı azalmış durumdadır. Öyle ki eski yıllarda 7 senelik uzman çavuş Doğu illerinde oldukça yıprandığından dolayı kamuya atanmakta ve bundan sonraki görevlerine buradan devam etmekteydi fakat kamu kurumlarındaki doluluk oranları ciddi düzeyde arttığından dolayı şu an uzman çavuşlar kamuya geçememektedir. Cumhuriyet Halk Partisi Yozgat Milletvekili bu konuyu TBMM'ye taşıdı.

"Uzman Çavuşlar Açıklama Bekliyor..."

Cumhuriyet Halk Partisi CHP tarafından yapılan açıklama neticesinde uzman çavuşların Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu illerinde belirgin olmayan mesai saatlerinde çalıştıkları, görevlerinin zor olmasından dolayı oldukça yıprandıklarını belirttiği gibi görevini tamamlayan uzman çavuşların kamuya atamalarını beklemekte olduklarını duyurarak bu konu hakkında henüz bir gelişme yaşanmadığından dolayı uzman çavuşların acil açıklama beklediğini dile getirdi.

Buna göre uzman çavuşların uzun süre önce ilk ataması Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü CTE'ye gardiyan rütbesinde olmuştu. Bu atama ilanından sonra uzman çavuşluktan kamuya memur ataması yapılmadı. CHP bu konuyu TBMM'ye taşıdı ve konu hakkında açıklama yapılmasını istendi. Bundan sonraki süreçte neler olur, uzman çavuşların atamaları yapılır mı, yapılırsa hangi kurumlara yapılır net olarak bir bilgi bulunmamaktadır.

Editör: TE Bilisim