Milli Savunma Bakanlığı bünyesindeki Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile İçişleri Bakanlığı bünyesindeki Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesinde on binlerce uzman çavuş görev yapmaktadır. Uzman çavuşlar doğu - batı - doğu - batı sistmine göre çalışmakta olup tayinlerinin çıktığı bölgede zorunlu hizmet sürelerini tamamlamadan başka bir yere tayin isteyememektedir. Şu andaki sistemin üzerinde değişiklik yapılması beklenmekte olup ilgili düzenleme eğer yasalşır ise uzman çavuşların bölgelere göre zorunlu hizmet süresi değişecek.

ZORUNLU HİZMET SÜRELERİ NASIL OLACAK?

Şu an için ilgili sistemin ilk aşama olarak Kara Kuvvetleri Komutanlığı için uygulanması bekleniyor. Ancak diğer kuvvet komutanlıklarının da etkilenebilir olma olasılığı mevcuttur. Eğer sistem değişirse 1. bölge, 2. bölge, 3. bölge ve 4. bölgelerde ki garnizon hizmet sürelerinin 4 seneye, 5. bölgedeki garnizon hizmet süresinin ise 3 sene olarak güncellenmesi bekleniyor. 5. bölge bilindiği üzere Hakkari, Şırnak ve Tunceli olarak bilinmektedir. 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin ise 2. bölge sayılıp garnizon hizmet sürelerinin 3 yıl ile güncellenmesi beklenmektedir. Şu an için böyle bir düşünce olup halen görüşmeler devam etmektedir. Eğer ilgili konu yasalaşır ve onaylanır ise uzman çavuşların görev sürelerinde yukarıda belirtilmiş olan şekilde değişikliğe gidilecektir.

Komando Uzman Çavuşlara Önemli Haber