Milli Savunma Bakanlığı bünyesindeki Türk Silahlı Kuvvetlerinin kuvvet komutanlıkları Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Deniz Kuvvetleri ile İçişleri Bakanlığı bünyesindeki Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığında görevli uzman çavuşların astsubaylığa geçirilmesi, uzman çavuşlara kadro verilmesi süreci hızlandırılıyor. Peki astsubaylığa geçiş işlemleri nasıl olacak, uzman çavuşlara kadro nasıl verilecek?

Kadro Verilme Süreci Hızlanacak

Milliyetçi Hareket Partisi ile İYİ Parti tarafından ayrı ayrı olmak üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM'ye verilen genelgede uzman çavuşlara kadronun verilmesi talep ediliyor. Yurdun dört bir yanında zor şartlarda istihdam etmekte olan uzman çavuşların sözleşmeli olmaması ve kadro alarak iş garantisi sağlandıktan sonra özlük haklarının iyi bir konuma getirilmesi hedeflenmektedir. Yakın zamanda uzman çavuşlara kadro verilmesi süreci hızlanacak ve önemli adımların atılması ön görülüyor.

Uzman Çavuşların Astsubaylığa Geçirilmesi

Uzman çavuşlar arasında her sene orduya astsubay alımları yapılmaktadır. Astsubay kontenjanı az verilmekte olup yayımlanan genelge de uzman çavuşların nitelikli personeller olması, uzun süredir orduda olmasından dolayı işi bilmeleri dolayısı ile astsubaylığa kolay geçirilmesi ve uzmanlardan astsubaylığa geçirilecek kontenjanın artması isteniyor. Astsubay olmak isteyen uzman çavuşların açıköğretim fakültesi ya da örgün öğretim kurumlarından en az önlisans mezunu olması gerekmekte olup lisans, yüksek lisans ya da doktora mezunu uzman çavuşlarda astsubaylığa geçebilmektedir.

Editör: TE Bilisim