Ülkemizde bilindiği üzere 200 bin civarında uzman erbaş Türkiye'nin dört bir yanında görevlerini sürdürmektedir. Uzman çavuşların bir bölümü TKS'ya bağlı kuvvet komutanlıklarında diğer bölümü ise İçişleri Bakanlığı kuvvet komutanlıklarında görevlerini sürdürmekte olup geçtiğimiz günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM'de alınan yeni sisteme yönelik kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre uzman çavuşları yakından ilgilendiren haberler artık yürürlüğe girmiş oldu. Peki detayları nelerdir, uzman çavuşları nasıl düzenlemeler bekliyor?

40 Yaşıını Dolduran Komandoya Sınıf Avantajı

40 yaşını dolduran komandı sınıfında ki uzman çavuşlara daha uygun sınıflarda görev yapmaları sağlanacak. Ancak halen komando sınıfında görev yapmak istediğini belirten personellerin iki yılda bir sağlık kuruluna giderek sağlam olduğuna dair rapor alması istenecektir.

Uzman Çavuş Dernekleri Kurulacak

Ülkemizde derneklerin bilindiği üzere asli amaçları vatandaşların yaşam haklarını korumak ve yükselmek için çalışma yürütmektedir. Bu bağlamda uzman çavuşlar için dernekler kurulacak. Bu derneklerin kurulması aracılığı ile uzman çavuşların sorunlarının daha iyi dile getirilmesi ve özlük haklarına yönelik ileride yeni düzenlemeler yapılması bekleniyor.

Emeklilik Yaşı Artırıldı

TSK bünyesindeki görevli uzman çavuşların emekli olmak için artık 55 yaşına kadar görevlerüne devam etmeksi gerekiyor. Ancak 40 yaşından sonra daha uygun bir sınıfta görevlendirileceğinden dolayı yaklaşık 15 yıl daha rahat bir sınıfta görev yaptıktan sonra emekli olmaları ön görülüyor.İhtiyaç halinde ise 60 yaşına kadar orduya uzman çavuş alımı yapılabilecektir.

Editör: TE Bilisim