Ülkemizde bilindiği üzere Kara Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri, Hava Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesinde on binlerce uzman erbaş bulunmakta olup tüm kuvvet komutanlıkları görevlerine rütbeli personelleri ile profesyonel şekilde devam etmekte olup uzun süredir uzman çavuşlara kadro veerilmesi hususu kamuoyuna konuşulmaktaydı. Buna göre ilgili müjdeler Milliyetçi Hareket Partisi tarafından gelmekte olup bugün yeni bir duyuru daha yapıldı ve uzman çavuşlara müjdeli haber olarak MHP'den kamuoyuna duyuruldu.

Özlük Hakları İyileştirilecek

Milliyetçi Hareket Partisi MHP tarafından yapılan açıklama ile uzman çavuşların özlük haklarının iyileştirileceği belirtildi. Buna göre uzman çavuşların çalışma koşulları özellikle Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde hayli zor olduğu görülmektedir. Bu sebepten dolayı MHP uzman çavuşların haklarıın güvence altına alınması gerektiği hususunu TBMM'ye sundu.

Kadro Müjdesi

Milliyetçi Hareket Partisi uzun süredir uzman çavuşların kadro alması konusunda çalışmalarını sürdürmekte olup yeni verdiği kanun teklifinde yine uzman çavuşlara kadroların verilmesi gerektiği belirtildi. Buna göre uzman çavuşlar yıllık, iki yıllık, üç yıllık ya da beş yıllık süreler ile sözleşmeler yapılmakta ve her sözleşme bitişinde tekrar sağlık muayenesi yapılarak uygunlarsa yeniden sözleşme yapılmaktadır. MHP uzman çavuşların haklarının savunulması için kadroların en kısa sürede verilmesini talep etti.

Editör: TE Bilisim