Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde bulunan Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve İçişleri Bakanlığı bünyesinde bulunan Jandarma Genel Komutanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesinde yüz binlerce uzman çavuş ve uzman erbaş rütbesindeki askeri personeller görev yapmaktadır. Uzun süredir Milliyetçi Hareket Partisi tarafından gündeme getirilen uzman çavuşlara kadro haberlerine kötü haber geldi. Uzman çavuşlara kadro hakkında son durum belli oldu.

MEVZUAT ÇALIŞMASI YOKTUR

Türkiye Büyük Millet Meclisine uzman çavuşlara kadro verilecek mi, uzman çavuşlara kadroda son durum nedir sorularına yönelik Milli Savunma Bakanı Hulisi Akar için soru önergesi verilmişti ve Bakan Hulisi Akar sonu hakkında yazılı bir açıklama yaptı. Yapılan yazılı açıklamanın sonunda Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde sözleşmeli olarak istihdam etmekte olan uzman çavuşlara kadro verilmesi hususunda mevzuat çalışması yoktur ifadesi kullanıldı.

Bu açıklama ile birlikte uzman çavuşlara henüz kadro verilmeyeceği öğrenildi. Buna göre uzman çavuşlara kadro verilir mi, verilirse ne zaman verileceğine dair henüz bir gelişme yok ancak hali hazırda subay ve astsubay alımları dahi sözleşmeli statüsünde yapılmaya devam ettiğinden dolayı uzman çavuşlara kadronun verilmeyeceği verilecek ise de bunun yılları bulabileceği ön görülmektedir. Tabi yine de Milli Savunma Bakanlığı konuyu gündeme getirebilir ve istediği dönemde kadro verebilir.

Editör: TE Bilisim