Milli Savunma Bakanlığına bağlı kuvvet komutanlıklarında ve İçişleri Bakanlığına bağlı kuvvet komutanlıklarında yaklaşık 200 bin civarında uzman çavuş görev yapmaktadır. Asayiş, komando ya da lojistik sınıflarında görev yapan uzman çavuşlar sözleşmeli olarak istihdam etmekte ve sözleşmeleri en az 1 yıl, en fazla 5 yılda bir yenilenmektedir. Uzman çavuşlara kadro, beylik tabancası, erken emeklilik, özlük hakları, sosyal haklarına yönelik müjdeli bazı haberler geldi.

TBMM Yasa Teklifi Sunuldu

AKP ve MHP tarafından yeni askerlik yasasına yönelik önemli bir yasa teklifi meclise sunuldu. Bunun içeriğinde uzman çavuşlara da müjdeler bulunuyor. Buna göre uzman çavuşların emeklilik yaşının 55 olması talep ediliyor. Bu yaşa gelen uzman çavuşların emekliye sevk edilmesi ve 40 yaşına giren uzman çavuşlara ise kadronun verilmesi talep ediliyor.

Uzun süredir uzman çavuşlara kadro konusu görüşülmekteydi ancak netlik kazanmadığı için bu sunulan yasa da 40 yaşına gelen uzman çavuşlara kadro verilmesi gerektiği belirtildi. Şu anda beylik silahını ücretli olarak alan uzman çavuşlara devlet tarafından bunun ücretsiz verilmesi talep edildi. Yine özlük haklar, mali haklar, sosyal hakların iyileştirilmesi talep edildiği gibi aynı rütbe içerisinde ki kademelerde de maaş farklarının belirgin şekilde olması gerektiği de yasa ile meclise sunuldu. Uzman çavuşlara yakında bir çok alanda müjdeler verilmesi ön görülüyor.

Editör: TE Bilisim