Türkiye bilindiği üzere Mart ayından beri korona virüse karşı mücadele etmekte olup Sağlık Bakanlığı verilerine göre hastalığın en yaygın olduğu şehir İstanbul olarak belirtildi. Öyle ki şuanda İstanbul'da tüm Türkiye'de bulunan virüsün yüzde 40'ı bulunuyor. Yani bu oldukça ciddi bir rakam olup her 2 bin kişinin 800 kişisi İstanbul'da çıkıyor. Bu sebepten dolayı İstanbul Valisi yeniden uzaktan çalışma konusunun yürürlüğe girdiğini belirtti.

Evden Çalışma Yapılacak

İstanbul Valisi tarafından "Bugünden itibaren tüm kamu kurum ve kuruluşlarında dönüşümlü ve uzaktan çalışma yöntemlerinin kapsamını genişletiyoruz. 60 yaş üstü çalışanlar, hamileler, kronik rahatsızlığı olanlar, 10 yaş ve altı çocuğu bulunan kadınlar evden çalışabilecek. Sanayi kesiminde çalışanların sabah saat 07.00'de mesaiye başlaması kararı alındı." ifadeleri kullanıldı. Peki tüm Türkiye geneli böyle bir karar alınır mı?

Diğer Şehirlerde Olur Mu?

Şu anda Avrupa ülkeleri ikinci salgın nedeni ile büyük önlemler alınmaya başlandı. Türkiye'de Avrupa'ya göre vakalar daha kontrollü bir şekilde ilerlemekte olduğu için farklı illerde henüz böyle bir gelişme bulunmamaktadır. Ancak havaların soğuması ile, gribal enfeksiyonun artması ve hapşırma, öksürme gibi vakaların artmasından sonra covid-19'un yayılımında nasıl bir durum olacağı bilinmemektedir. Bu sebepten dolayı uzaktan çalışma imkanlarının diğer iller için gelip gelmeyeceği ya da ne zaman geleceği henüz bilinmemektedir.

Editör: TE Bilisim