Ülkemizde bilindiği üzere bir çok üniversite öğrencisi iş bulmakta zorluk çekmektedir. Öyle ki Türkiye ortalamasına bakıldığında ülkemizde üniversiteyi bitirenlerin iki sene civarında işi ancak bulabildiği ya da her hangi bir kuruluşa yerleşebildiği görülmektedir. Buna göre bir çok öğrenci işlerinin hazır olması için olabildiğince yüksek puanlı bir bölüm okumayı tercih ederken Havelsan tarafından yapılan açıklama da üniversitenin istedikleri bölümlerinden ilk üçte bitirenlerin işlerinin hazır olduğu belirtildi. Peki bu bölümler hangileridir?

Hangi Bölümlere Geçerli?

"Bilgisayar ve elektronik mühendisi alıyoruz. Okullarının ilk üçüne giren öğrencileri, kadro durumuna bakmaksızın istihdam ediyoruz" açıklaması Havelsan tarafından yapıldı. Buna göre bilgisayar mühendisliği ve elektronik mühendisliği bölümlerini başarı ile tamamlayan öğrencilerin Havelsan'da işlerinin hazır olduğu söylendi ve yine Halen yüzlerce proje üstünde çalışan 2.000'e yakın personelimiz var. Bunların yüzde 75'i mühendis ve alan uzmanı. 10 civarındaki iştirakimizde yaklaşık 3.500, 500 firmadan oluşan ekosistemimizde ise 5.000 civarında çalışan var. 7-8 bin kişiyi bulan istihdamımız, daha da artacak." açıklamaları da yapıldı.

Üniversitelerin bilgisayar mühendisliği ya da elektronik mühendisliği bölümlerinde eğitim görmekte olan öğrencilerden bir tanesiyseniz sizlerde bölümünüzü ilk üç sırada bitirmeye gayret göstererek hemen Havelsan insan kaynakları üzerinden müracaatlarınızı yapabilir ve işinize başlayabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim