Türkiye Büyük Millet Meclisinde yapılan görüşmeler sonuç verdi ve yeni kurulan üniversitelere toplam 3 bin 488 personel alınacağı açıklandı.

Üniversitelere de çalışmak isteyen personellere iyi haber geldi. 24 Mayıs tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan Bütçe Komisyonuna Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri hakkında kanun hükümünde kararname ile bazı kanun ve kanun hükümlerinde kararname ile değişiklik yapılması istenmişti.

Sunulan teklifin kabul edilmesi bekleniyordu çünkü Milli Eğitim Bakanlığının sunduğu pek çok teklif son zamanlarda kabul ediliyordu ve eğitime yapılan yatırımlar her sene artıyordu. Aynı zamanda sunulan kararname'de Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi içinde bazı teklifler bulunmaktaydı. Yapılan görüşmeler ile staj ve çıraklık eğitimi gibi bazı konularda da alt yapının güçlendirilmesi istendi ve yeni açılan üniversitelere akademisyen alım yapılmasına karar verildi.
Söz konusu yapılan açıklama ile Van Zehra Üniversitesi (853 kadro) Eskişehir Teknoloji Üniversitesi (603 kadro) Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (600 kadro) Tarsus Teknoloji Üniversitesi (601 kadro) ve Trabzon Üniversitesi (601 kadro) ile personel alımı yapılacak.

Yapılacak alımların ne zaman başlayacağı ve personellerin izlemesi gerektiği başvuru adımları gibi bilgiler verilmedi. Ancak yapılan değişikliğin eğitim sisteminin iyileşmesi ve daha iyi konuma ulaşması için yapıldığı belirtildi. Yukarıda isimleri geçen üniversiteler hariç olmak üzere devlet üniversitelerinde yeni kurulan fakültelerin ve bölümlerin boş kalmaması için akademisyen alımları devam etmektedir. Bu ilanları takip etmek için üniversitelerin resmi internet sitelerinde bulunan ilan yazılarının takip edilmesi gerekmekte ya da sitemiz üzerinden alım ilanlarına bakmanız gerekmektedir.
Editör: TE Bilisim