Türkiye genelinde başlayan korna virüs ile mücadelenin en ön safında yer alan sağlık personellerine yönelik hükümet tarafından ek ödeme yapılacağı belirtilmişti. Ek ödeme ile birlikte en yüksek seviyeden desteklenecek personeller, yaşadıkları zorlu süreçte, maddi açıdan herhangi bir sorun yaşamamak adına böyle bir destek ile ödüllendirilecekti. Fakat gelen son bilgilerde, özellikle üniversite hastanelerinde çalışan sağlık personelleri için bürokratik bir engelin yaşandığı belirtildi. YÖK ile maliye arasında yaşanan bu bürokrasi sorunu nedeniyle üniversitede çalışan sağlık personelleri için herhangi bir ek ödeme yapılamadı.

Üniversite sağlık personeline ek ödeme yapılacak mı?

Daha önce yapılan açıklamalarda, “Sağlık personellerinin gece gündüz demeden gösterdikleri büyük fedakârlığa bir karşılık olarak” ek ödeme yapılacağı ifade edilmişti. Bu ek ödemelerde yüzde 100 oranında bir ödeme planlanırken,  ödemeler yapılmaya başlandı. Aylık 600 TL ile 14 bin TL arasında bir değişikliğin olacağı ek ödemelerde kıdem ve uzmanlık gibi kriterlere göre ek ödemeler hesaplanarak yatmaya başladı. Fakat üniversitede çalışan sağlık personelleri için böyle bir ödeme henüz yapılmadı.

Geçtiğimiz hafta itibariyle yapılmaya başlanan ek ödemelerde, üniversitesi sağlık personellerinin de en büyük beklentisi ödemelerin bir an önce yapılması ve bürokratik sorunun aşılması. 33 bin 599 sağlık çalışanını doğrudan ilgilendiren bu konuda, hükümet cephesinden bir adım atılarak aradaki bürokratik engellerin kaldırılması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim