Türkiye başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde işsizlik önemli bir sorun haline gelmeye devam ediyor. Özellikle kamuda ve özel sektörde iş bulmakta zorlanan adaylar için şartlar her geçen gün zorlaşmaya devam ediyor. Bu noktada geçtiğimiz günlerde İŞKUR üzerinden yayınlanan bir ilanda temizlik işçisi kadrosu için istenen özellikler ise birçok kişinin tepkisini çekmiş bulunuyor. SGK rehberinin haberine göre Çavdır Temizlik firması tarafından temizlik işçisi kadrosu için lisans mezunu olma şartı istendi. Gündeme oturan habere ilişkin detaylar ise şu şekilde.

Lisans Mezunu Temizlik İşçisi Alınacak

İŞKUR üzerinden yayınlanan bir ilanda Burdur’un Çavdır ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Türkiye İş Kurumu üzerinden açtığı işçi alımı ilanında, temizlik işçisi pozisyonu için “Bayan olmak, lisans mezunu olmak” ve inşaat ustası pozisyonu için “erkek olmak” şartları dikkat çekti. Toplamda 9 personel alımı yapacak olan firmanın büro için alınması planlanan temizlik işçisi pozisyonunda “bayan olmak ve en az 4 yıllık yüksekokul mezunu olmak” şartı arandı. Yine adayların sunması gereken belgeler arasında, “bayan olmak ve lisans mezunu olmak” şartları günümüzde iş arayan birçok kişinin tepkisini çekti.

İşsizlik Rakamları Açıklandı

TÜİK tarafından açıklanan işsizlik oranlarına göre Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı 2019 yılı Kasım döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 327 bin kişi artarak 4 milyon 308 bin kişi oldu. İşsizlik oranı 1 puanlık artış ile %13,3 seviyesinde gerçekleşti. Tarım dışı işsizlik oranı 1,1 puanlık artış ile %15,4 oldu.

Editör: TE Bilisim