Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından bakanlık bünyesinde görev yapan öğretmenlerin kadro durumu hakkında bir açıklama yapılmış olup bu açıklamada “öğretmen yazılım çalıştayında atama bekleyen öğretmen adayları 40 bin ek atama için çalışmaların olduğu ifade edildiği aktarılmakta. Gelişmeler olduğunda aktarmaya devam edeceğiz” açıklaması gelmişti. Bu açıklama sonrasında ücretli öğretmenlerin kadroya alınıp alınmayacağı merak konusu oldu. İlgili konuya ait açıklama ise AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem’den geldi.

“Kadroya Alınması Mümkün Değil”

AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem tarafında yapılan açıklamada ücretli öğretmenlerin kadroya alınması ile ilgili olarak “Ücretlli öğretmenlik bir atama sistemi değildir, tamamen MEB'in bu açığı kapatmaya yönelik uygulamasıdır. Ücretli öğretmenlikte kadroya atama durumu söz konusu değildir, bu öğretmenler ihtiyaca göre görevlendirilir ve ihtiyaç yerine getirildiğinde de görevine son verilir. Kısacası, öğretmenlerin atama öncesi part-time, geçici görev alabildikleri bir çalışma sistemidir." ifadelerini kullandı.

Ücretli Öğretmen Maaşları Asgarinin Altında

TBMM’de İYİ Partinin, ücretli öğretmenlerin sorunlarına ilişkin araştırma önergesinin bugün görüşülmesi önerisi ele alınmış olmakla birlikte İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk ücretli öğretmen maaşları ile ilgili "Emin olun, aldıkları ücret, o okula giderken ödedikleri ulaşım ya da yeme içme masraflarını bile karşılayan bir para değil." İfadeleri ile ücretli öğretmenlerin asgari ücretin altında bir ücret aldığını belirtti.

Editör: TE Bilisim