Pek çok ülkenin uzay hakkında araştırma yaptığı şu günlerde Türkiye'de bir adım atarak Türkiye Uzay Ajansının kurulmasına karar verdi. Buna göre teklif Türkiye Büyük Millet Meclisine iletildi ve yapılan oylama ile kabul edildi. Türkiye Uzay Ajansının kurulması ile 107 kamu personeli alımı yapılacak.

Başbakanlığıa Bağlı Olacak

Türkiye Uzay Ajansı, ülkemizde faaliyetlerine devam etmekte olan Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığa bünyesinde bağlı bulunacak.

Yine Ulaştırma Bakanlığı yeni kurulacak olan Türkiye Uzay Ajansı için 107 kadro tahsis edecek. 

KARAR ORGANI 7 ÜYEDEN OLUŞACAK

Türkiye Uzay Ajansının karar organı toplam 7 üyeden oluşacak. Yönetimi ve temsili ise başkandan sorumlu olacak. Türkiye Uzay Ajansı başkanın görev süresi ise 5 yıl olacak. 5 yılını dolduran başkan görevini iyi şekilde yaptıysa yeniden aynı görev için atanabilecek.

Başkan ve kurul üyelerinin mühendislik, fizik, kimya, iktisat, kamu yönetimi, hukuk, maliye, astronomi, uluslararası ilişkiler lisans bölümlerinden mezun olması gerekecek. Bu bölümlerden mezun olmaya adaylar başkan veya kurul üyesi olamayacak. Yine başkan ve adayların görevlerinde 12 yıllık tecrübe sahibi olması gerekecek. Bu sayede tecrübesiz adaylar başkan ve kurul üyesi olamayacak. Türkiye Uzay Ajansına Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından 107 kadro tahsis edilmesi ve detayların öğrenilmesi ile bilgi vereceğiz.
Editör: TE Bilisim