Ülkemizin önemli kamu kurumları arasında yer almakta olan Türkiye Elektrik İletim bilindiği üzere ülkemizin bir çok noktasında faaliyet göstermektedir. Hem açıktan hemde merkezi atama ile kamu personeli alımı yapan Türkiye Elektrik İletim kurumu KPSS 20202/2 kapsamından Hazine ve Maliye Bakanlığının izni doğrultusunda daimi 90 kamu personeli alımı yapıyor. Buna göre başvurular, mezuniyetlere göre dağılım vb. gibi bir çok sorunun yanıtlarını sitemiz aracılığı ile sizlere paylaşıyoruz.

Mezuniyetlere Göre Dağılım Nedir?

Türkiye Elektrik İletim kurumu tarafından KPSS 2020/2 merkezi yerleştirme ataması kapsamında daimi 90 kamu personeli alımı yapılacağı belirtildi. Peki hangi mezuniyet grubundan kaç kişilik atama yapılacak? Buna göre önlisans mezunu 34 kişi ve lisans mezunu 56 kişi olmak üzere toplam 90 kişilik atama yapılacaktır. Lise mezunu adaylar arasından ise atama yapılmıyor. Çünkü Türkiye Elektrik İletim kurumu genel olarak İŞKUR üzerinden kura yöntemi ile yüzlerce lise mezunu kişiye istihdam veriyor. Harici olarak merkezi atamada lise mezunlarına kadro verilmedi.

Başvurular Nasıl Yapılacak?

Türkiye Elektrik İletim kurumu 90 kişilik daimi devlet işçisi alımı yapıyor. Buna göre ilana müracaatlar başladı ve 7 Ocak tarihine kadar devam edecektir. Adayların müracaatlarını yapmak için aşağıdaki linklerden önce tercih kılavuzlarına ulaşması ve buradaki bilgilerden yola çıkara başvurularını tamamlaması gerekmektedir.

Hangi Puan ile Nereye Başvuracaksınız? Yardım Postu İçin Giriniz

KPSS 2020/2 Kılavuz Haberine Buradan Giriniz